Planprocessen i Valhallsskogen har satt igång

Till alla i Skälderviken, Pomona och Luntertun!

Som ni säkert sett i lokaltidningen, så har Valhallskonsortiet, genom byggföretaget Midroc, inlämnat en ansökan till kommunen om byggande av bostäder i utredningsområdet i Valhallsskogen. Byggnaderna inrymmes i utredningsområdets area. Utredningsområdet ger möjlighet för framtida bebyggelse och beslut togs i kommunfullmäktige, 2017-08-28 i Översiktsplan 2035.

Det mandat styrelsen i Byalaget tidigare fått av deltagare på årsmöten, är att bevaka händelseutvecklingen i skogen. Synpunkter som tidigare påtalats från ortsbefolkningen är att ingen bebyggelse ska ske i Valhallsskogen.
Efter kommunens beslut att utreda bebyggelse i Valhallsskogen (ÖP 2035) har följande synpunkter framförts:
1) Inte högre huskroppar än till trädhöjd. 
2) Äldreboende ska inrymmas i någon byggnad. 
3) I överenskommelsen mellan kommun och konsortiet ska övrig skog övertas av kommunen, som därmed ska underhålla densamma som ett attraktivt rekreationsområde för närboende, skolelever och övriga kommuninnevånare.

Hela framställan från Valhallskonsortiet/Midroc finns att läsa nedan

Här följer länkar till de handlingar vi hittills tagit del av:

Ansökan om planbesked från Midroc

Projektbeskrivning från Midroc

Volymskiss från Midroc

Planbesked och Ärendebeskrivning av Kommunens Planarkitekt

Har du synpunkter på projektet?
Kommentera direkt nedan på hemsidan.

Vi finns också på facebook:  Skeldervikens Byalag

Det här inlägget var publicerat i Valhallsskogen. Bokmärk permalink. Både kommmentarer och trackbacks är stängda.

2 Kommentarer

  1. Mattias Thilfalk skriver:

    Det går inte att hitta er på Facebook, länk tack.

    …och stoppa detta innan all skog är borta!!!

  2. Annika sjösten skriver:

    Jag växte upp i Skälderviken på 50- talet då sträckte sig skogen ända ner till ”Lillånsbron”. En skog, värd namnet, ”stora skogen”, allmän benämnd! Då var skogen ett stort äventyr, för oss barn o naturskön ”lunga”, för alla andra, att vistas i. Som den ser ut nu, så är väl ungefär 1/3 del borta! Det som gJorde Skälderviken unik,var just närheten till havet, skogen o landet! Då var vi ”förskonade ” från, som i dag, ett allt större vinstintresse, utan hänsyn till, att ”akta o bevara”, det som utgör ” charmen” o det unika med byn. Vilken, snart är ett minne”blott”!