Styrelsemöte nr 4 2020-05-06

Skeldervikens Byalag

Styrelsemöte nr 4 2020-05-06

För att undvika risk för spridning av Coronavirus har styrelsemötet ersatts med att grupperna rapporterat digitalt från sina respektive områden.

Gruppernas redovisning

Barn och Ungdomsgruppen:

BoU-gruppen har haft kontakt med Annica på parkförvaltningen för att bolla några tankar vi har om mötesplatser för barn och ungdomar i byn. Vi för nu en dialog ang. några av våra önskemål.
Gruppen var även med på ett möte med Lotta Engvall, som fått i uppgift att kartlägga mötesplatser i byn. Lekplatser räknades inte med i dagsläget men vi fick möjlighet att trycka på våra önskemål gällande andra miljöer i byn.
BoU valde att inte bjuda in till en grillträff under påsklovet i Ga Hamnen och pga att Ga Hamnens Dag nu är inställd funderar vi på ifall vi ska bjuda in till en träff i sommar. I dagsläget avvaktar vi dock både träffar i BoU-gruppen och med större antalet familjer i byn.

Bryggruppen:

Inget nytt

Byastugan:

Kommunen har, genom Erika Lennartsson, skänkt tre oxelträd att planteras vid Byastugan. Träden kommer att levereras av kommunarbetare och tid för leverans meddelas Toiny Böös någon dag före.

Grannsamverkan:

Från Grannsamverkan kan rapporteras att ett inbrott begåtts i en villa på Valhallsvägen, men utan framgång för tjuven. Husets nedanvåning var larmad och ägaren sov på ovanvåningen när han hörde larmet. Tjuven hade brutit upp ett fönster och var på väg in, men fick bråttom ut igen när larmet gick. 

På Pomona har det också varit besök av tjuvar – ett bilinbrott, som en vaken granne hann stoppa, och en stöld av en elcykel i förråd. 

Historiegruppen:

Torgny har ersatt skadade historiska bilder på anslagstavlorna i bl.a. Gamla Hamnen.

Pomonagruppen:

Gruppen kommer att ha ett upprop i Hamnposten för att kunna förnya gruppen och får fler att aktiva medlemmar.

Trafik och Miljögruppen:

Lagningar av Vinkelvägen är nu avklarade och belysningspåpekande är åtgärdade. Stolpen på Valhallsvägen Stationsvägen (övergångsstället) vrider sig
vid varje storm och nytt påpekande är på gång.
Nedkört trafikmärke Valhallsvägen och väg 1710 är åtgärdat.

Redaktionsgruppen:

Alla grupper har möjlighet att bidraga till Hamnposten med något från sin verksamhet. Sista inlämningsdag den 15/5.

Övriga frågor:
* Valhallsskogen – mätstavar, märkta Prov B, finns nedstuckna vid utrednings området i Valhallskogen, vad innebär detta? Svaret från kommunstyrelsens ordf. Robin Holmberg lyder:  ”Jag vet inte riktigt vad detta innebär. Jag fick i förra veckan höra att det varit fortsatta diskussioner mellan konsortiet och ett byggföretag. Osäker på om de landat i något. I så fall lär det väl snart dyka upp hos oss. MVH Robin Holmberg”   
* Husbilsuppställning vid parkering vid Lägervägen – styrelsen låter frågan bero och låter närliggande fastighetsägare agera i frågan (vilket redan är gjort)

Nästa styrelsemöte: 3/6 kl 18:30

Vid protokollet                             Justeras

Karin Dacke Thall                        Toiny Böös

Det här inlägget var publicerat i Protokoll. Bokmärk permalink. Trackbacks är stängda, men du kan Kommentera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress har aldrig blivit publicerad eller använd.