Miljö och Natur protokoll 2014-03-03

Möte i bystugan den 3/3 med byalagets natur- och miljögrupp.

Närvarande: Torgny Bergström, Anna-Stina Arnrup, Toiny Böös, Tore Rosenkvist, Kristin Johansson och Lotta Currivan

 

1)Vårens program bestämdes:

– Strandstädningen  10/5 13.00

– ett förslag är att på Vilda blommornas dag den 15/6 be Mats Gustafsson hålla i en vandring. Anna-Stina frågar Mats.

– Slåtter på udden 14/7 slåtter och räfsa den 16/7. Start 10.00

– Gör reklam på anslagstavlor och hemsida för att Naturskyddsföreningen har Gökotta den 18/5 kl 07.00 Klitterhus parkering

 

2) Diskussion kring hur vi vill skapa en trevlig plats vid området längst norra piren vid Hunnabadet. Torgny visar bilder som visar hur området tidigare sätt ut.

 

Stenar som används för att laga och skydda piren är i vägen men kan användas som mur vid vallen. Kanske också som möbler. Vi träffas i dagsljus på plats på onsdag den 5/3 kl 16.30. Lotta ritar sedan ett förslag till oss.

 

3) Övrigt

Man har uppmärksammat problemet med att det lägger redan ris till majbålet på Sven Jons udde, Anna-Stina och Kristin kollar med fågelfolk i Naturskyddsföreningen vad de säger.

 

Önskan om att kommunen oftare och i början av sommaren tar bort tången på stranden.  Vi kontakta kommunen.

 

Vi ska åter igen påminna kommunen om att vi vill ha en plan yta vid nerfarter till stranden vid Hunnabadet för cykelparkeringen.

 

Många parkerar på gräset mitt emot bodarna vid Hunnabadet kanske en Stenrad längst med cykelvägen för att förhindra parkering kan fungera? Toiny kollar med kommunen, Ann-Kristin Winberg, om detta är ok. OBS glöm inte vändplatsen.

 

Besök på platsen.

Den 5/3 träffades Lotta, Tore, Kristin och Torgny på platsen för att titta på hur vi vill få området trevligt att besöka. Lotta kommer att rita ett förslag som visas för styrelsen. Förslaget kommer innehålla att ytan görs något större genom att flytta en del av den stora högen med sten en bit. Det ska vara två till tre olika fasta sittplatser och ett par som med hjälp av två personer kan flyttas vid behov. Här ska vara ett par grillplatser i form av betongrör. Om detta blir godkänt av styrelsen tar vi det vidare till kommunen.  Stenar ska läggas så att man med bil inte kan köra längre in än till soptunnan. En tanke är att den sprängsten som ligger här kanske kan användas för att fylla ut vid nerfarter till stranden som försvann i stormen Sven?

 

Vi beslutade även att ta upp det arbete Tore tidigare gjort med att hålla nere vresrosen i området. Kristin ska kolla med Maskingruppen om de kan ha en gammal rotorgräsklippare. Vi har sen tidigare en överenskommelse med kommunen om att vi på egen hand kan begränsa vresrosens och buskvegitationens utbredning.

 

Christin Johansson

Det här inlägget var publicerat i Protokoll. Bokmärk permalink. Trackbacks är stängda, men du kan Kommentera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress har aldrig blivit publicerad eller använd.