Höghus i Valhallskogen?

 

(lapp i lådan till alla i Skälderviken och Pomona 2010-04-24)

Höghus i Valhallskogen?

För knappt ett år sedan kom ”Förslaget till Fördjupad översiktsplan för Barkåkra”.

I denna föreslogs ingen bebyggelse i Valhallskogen.

Man sade att Valhallskogen bör ”förbli oexploaterad och säkras som tätsortsnära natur”.

Vidare hänvisade man till att Länsstyrelsen rapport om skydd av tätortsnära områden för friluftsliv och narturvård, där Valhallskogen är med

För några veckor sedan kom så utställningshandlingen ”Fördjupad översiktsplan Barkåkra”.

Utställningshandlingen visade på en kovändning när det gäller Valhallskogen:

Två områden i skogen pekas ut som utbyggnadsområden:

 • Dels i norra delen: området mellan Valhallsvägen-Barrvägen och nuvarande bebyggelse-cykelvägen till Pomona där man är beredd att tillåta bostadsbebyggelse i ca 4 våningar, totalt ca 50 bostäder.
 • Dels i skogsdungen där Bjällerödsvägen ansluter till Bjärevägen.

 1999 gjorde byalaget en enkät bland Skälderviksborna. Vi samlade in över 600 namnunderskrifter mot ytterligare bebyggelse av Valhallskogen. Denna enkät har varit ledstjärnan för Byalaget när det gäller hur vi har agerat i frågan.

 Nu är det dags att göra en ny enkät huruvida Valhallskogen skall bebyggas eller inte. Representanter för byalaget kommer därför att under de närmaste veckorna ”knacka dörr” och ge er möjlighet att vara med och tycka till.

 Vi vill påminna om att Ängelholms kommun onsdagen den 28 april kl. 18.30 håller ett informations-/samrådsmöte för allmänheten om ”Fördjupad översiktsplan för Barkåkra” i matsalen på Errarps skola. Kom och var med och påverka!

Det här inlägget var publicerat i Skrivelser. Bokmärk permalink. Trackbacks är stängda, men du kan Kommentera.

2 Kommentarer

 1. Terho Paulsson skriver:

  Hej,

  Som uppvuxen i Luntertun har jag med indignation följt turerna kring Valhallsskogen. Jag är inte tillstädes när byalaget har sitt möte den 28 april kring översiktsplanen. Jag framför därför den här vägen min bestämda uppfattning att Valhallsskogen inte skall fortsätta att sucessivt naggas i kanten och att det är en skandal att kommunen åter ruckar på sin princip att Valhallsskogen inte skall bebyggas. Detta är en tätortsnära skog – sådana har vi ont om och de skall bevaras.

  Mvh

  Terho Paulsson, Luntertunbo

 2. Kent Rodin skriver:

  Tänk som det kan bli när en minoritet får bestämma 600 underskrifter är trots allt endast ca 30% av Skäldervikens innevånare.
  Vi kunde fått ett Seniorboende med ett fantastiskt läge i Ängelholm, en fin motionsslinga med belysning, en välskött skog där folk kunde promenera.
  Vad fick vi, en bedrövlig motionsslinga är det nån som springer där? En skog där man möter någon enstaka lössläpt hund, för människor kan inte gå i den så kallade skogen.Inget seniorboende för Byalaget har väl inte något annat alternativ eller? Man får ju hoppas att barnen får ett bra dagis för det som finns vid skolan ser ju inte så trevligt ut.De flesta går nere vid havet inte ens de 600 hundra som skrev på förra gången går i den sk skogen jag har då inte mött någon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress har aldrig blivit publicerad eller använd.