Anteckningar vid mötet med gruppen Miljö, Natur och Foto

Den 3 september 2008 hade den sammanslagna gruppen av ”Miljö och Natur” och ”Foto” sitt första möte. Alla tidigare deltagare i grupperna plus alla andra intresserade var kallade.
Vi var fyra som kom: Ingrid Thorell, Kjell-Erik Olsson, Thomas Brorsson och Torgny Bergström till mötet i SIF:s klubbhus. Två hade anmält förhinder.

Vi diskuterade om det var meningsfullt att fortsätta med en så litern grupp. Men kom fram till att vi tror oss göra nytta och gärna fortsätter att träffades.

Vi visar våra bilder, kommenterar och kanske lär oss ett och annat. Vi har tidigare talat om att samla bilder till en utställning på biblioteket, det är en sak vi kan fortsätta med. Vi har också haft planer på ett studiebesök hos Kalle Lind på HD-foto, planerna kvarstår.

Miljö och natur arbetet bör absolut fortsätta, att slå Sven Jons udde och städa utmed kusten är viktigt. Att lyssna på vårfåglar, se på sommarblommor och plocka svamp har inte lockat så många deltagare men kan mycket väl fortsätta för dem som har glädje av det.

Det finns säkert miljö och natur frågor som intresserar många skälderviksbor fast de inte anmält sig till gruppen. Det innebär att vi måste finna former för att fånga upp det intresset och få legitimitet för ställningstagande. Vi kommer framöver att försöka fördjupa oss i, och ta ställning till utformningen av torget i samband med att Källan bygger ut och gamla hamnen nu när dubbelspåret går mot sin fullbordan.

Anteckningarna förda av
Torgny

Det här inlägget var publicerat i Protokoll. Bokmärk permalink. Trackbacks är stängda, men du kan Kommentera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress har aldrig blivit publicerad eller använd.