Årsmötet

Årsmötet

Det står i våra stadgar ”Årsmötet skall hållas före februari månads utgång.” Som alla förstår blir det inte så 2021. Vi hoppas istället att kunna ha ett årsmöte till sommaren och då kommer kallelsen till det i nästa Hamnpost.

Allt som ska göras inför årsmötet kommer emellertid att som vanligt göras klart under januari månad. Det vill säga: verksamhetsberättelse, ekonomisk redovisning med revision av denna och valberedningens förslag till de olika uppdragen i Byalaget. Denna text och ovanstående underlag till årsmötet läggs ut på vår hemsida när det är klart. Läs: Verksamhetsberättels 2020
Alla beslut får alltså vänta till årsmötet.

Det kommer att ske en del förändringar i den nya styrelsen och likaså i arbetsgrupperna. Dessa förändringar kommer i praktiken att genomföras genom adjungering redan i februari, men kan inte bekräftas av årsmötet förrän detta hålls. Fram till dess kvarstår alltså formellt samtliga befattningshavare enligt beslut på årsmötet 2020.

Vår ordförande Toiny Böös har flyttat till Torekov och har bett att få en mindre framträdande roll i Byalaget. Valberedningen föreslår nuvarande vice ordförande Jonna Karlsson som Toinys efterträdare, vilket hon har accepterat. Hon kommer successivt att arbeta sig in i sin nya roll under vintern och våren. De ändringar som valberedningen föreslår i grupperna är:  – Ingalill Charlesson och Arly Charlesson ersätter Thomas Brorsson och Lars Flodmark i Byastugegruppen. – Lennart Månsson ersätter Sven Olof Hoffert i Grannsamverkansgruppen.  – Boel Areschoug Bengtsson ersätter Kent Johansson i Trafik- och Naturgruppen. Även dessa förslag från valberedningen har accepterats av de nya befattningshavarna, som i praktiken kommer att ta över uppgifterna i februari. I Barn- och Ungdomsgruppen blir det också ny gruppledare, men vem det blir, är i nuläget inte klart.

Är det någon medlem som har någon fråga eller invändning mot detta sätt att ta oss förbi ett Corona-hinder så måste ni höra av er till Toiny eller till valberedningens ordförande: Bengt Thomas Strandqvist.

Vi ses till sommaren!
Styrelsen

Det här inlägget var publicerat i Artiklar. Bokmärk permalink. Både kommmentarer och trackbacks är stängda.