Från Hans Wallmark om Höghus i Valhallsskogen

Ängelholm 5 IX 2006

Bäste Thomas,

Stort Tack för brev med synpunkter angående risken för ett åtta våningar högt hus i Skälderviken.

Som du vet ägs inte Valhallsskogen av Ängelholms kommun. Detta faktum har genom åren skapat vissa problem. Inte minst finns från närboende men också från andra i kommunen önskningar och förhoppningar
vad gäller Valhallsskogen som vi av olika skäl inte för närvarande kan tillgodose.

Min önskan är att vi skall kunna komma överens för att på lång sikt säkra Valhallsskogen.

Man kan beskriva det som att vi befinner oss i ett förhandlingsläge. Min ambition är dock att hellre prioritera bebyggelse på ”skolsidan” snarare än på ”skogssidan”. Jag tror att på ”skolsidan” finns ett utmärkt område för ett blandat fastighetsbestånd som möjliggör både friliggande villor, kedjehus och kanske även flerfamiljsboende i form av bostads- eller hyresrätt. En sådan blandning tror jag skulle vara lockande både för seniorer som vill sälja sin nuvarande villa i Skälderviken men ändå bo kvar i området såväl som för nyinflyttande. Området på ”skolsidan” är attraktivt med närhet till både bra skola, idrottsplats och i sin förlängning förhoppningsvis en pågatågsstation. Tillsvidare finns hygglig kommunikation i form av Skånetrafikens linje 2 som trafikerar området. På andra sidan vägen finns Valhall Park med numera ett växande antal arbetsplatser och dessutom spännande skolverksamhet.

I valet mellan att bygga på ”skolsidan” eller ”skogssidan” föredrar jag helt klart det förstnämnda.

Bästa Hälsningar
Hans Wallmark

Det här inlägget var publicerat i Skrivelser. Bokmärk permalink. Trackbacks är stängda, men du kan Kommentera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress har aldrig blivit publicerad eller använd.